جهان در هفت روز پیش رو
نوشته شده توسط : vzwdolor

دفتر پژوهش و بررسی های خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی علاوه بر انتشار روز شمار تاریخ معاصر ایران، گزارشی را با عنوان 'جهان در هفت روز پیش رو' با هدف ارایه گزیده ای از اهم رویدادهای مهم جهانی منتشر می سازد. گزارش حاضر چهل و یكمین شماره از این مجموعه است.

علاقمندان می توانند گزارشهای مشابه را در روزهای جمعه هر هفته بر صفحه پژوهش وبسایت ایرنا، پیگیری كنند.

**نهم ژوئن

- سرزمین پاراگوئه در آمریكای جنوبی، به تصرف نیروهای اسپانیایي درآمد و به مدت 276 سال در كنترل این كشور بود.(1535)

- كنگره تاریخی ویِن، كه از سال 1814 و پس از سقوط ناپلئون بناپارت، با هدف تصمیم گیری در مورد متصرفات فرانسه در جنگ های ناپلئون، در'وین' پایتخت اتریش آغازشده بود پس از تقسیم و الحاق مناطق تحت تصرف وی بین انگلیس، هلند، اتریش و پروس، به كار خود پایان داد.(1815)

- در پی جنگ‏های داخلی آمریكا (ایالات شمالی'مخالف برده داری و ایالات جنوبی'طرفدار برده داری)،'آبراهام لینكلن'(رییس جمهوری آمریكا) با تصویب كنگره دولت‏های متحد شمالی، رژیم برده‏داری، به معنای خرید و فروش زنان و مردان سیاه پوست را با نام كنیز و غلام در كلیه ایالات شمال آمریكا لغو كرد و این امر سبب شكست طرفداران برده‏داری شد.(1862)

- 'توگو' (سرزمینی از ممالك غربی قاره آفریقا كه امروزه با استقلال كامل و با رژیم جمهوری اداره می شود)، رسما توسط سربازان آلمانی به عنوان مستعمره آفریقایی این كشور اشغال شد. این كشور در سال 1960به استقلال رسید.(1885)

- بر اثر آتش‏سوزی بزرگ دانشگاه الجزیره در پایتخت كشور الجزایر، توسط افراد ارتش سری فرانسه، بیش از 500 هزار نسخه از كتاب‏های نفیس كتابخانه این دانشگاه از بین رفت.(1962)

** دهم ژوئن

- 'مونیخ'(شهر تاریخی آلمان و مركز ایالت باویر) در جریان جنگ های هفت ساله میان اتریش و فرانسه به تصرف نیروهای اتریشی تحت فرماندهی 'ماریترز'، ملكه اتریش درآمد.(1743)

- استعمارگران انگلیسی به كشور مالزی(سرزمینی در جنوب شرقی آسیا) حمله كردند. در قرن هجدهم، هلند با استعمار مالزی،منابع این كشور به ویژه معادن غنی قلع آن را غارت می كرد اما با نفوذ تدریجی انگلیس در این كشور،هلند مجبور به عقب‏نشینی شد.(1790)

- جنگ آمریكا و انگلیس به دلیل محاصره دریایي فرانسه از طرف انگلیس، جلوگیری از رفت و آمد كشتی‏های آمریكایي در آب‏های مجاور اروپا و همچنین كمك پنهانی انگلیس به سرخ پوستان برای شورش بر ضد حكومت مركزی آمریكا آغاز شد و بیش از دو سال به طول انجامید. این جنگ پایان سال 1814با امضای قرارداد صلح بین دو كشور پایان یافت.(1812)

- سومین جنگ اعراب و رژیم صهیونیستی، كه به جنگ شش روزه معروف شده بود، پایان یافت. ارتش رژیم صهیونیستی به فرماندهی موشه دایان، توانست بخش های وسیعی از اراضی اعراب را اشغال كنند. (1967)

- 'حافظ اسد'(رییس جمهوری سوریه) پس از نزدیك به 30 سال زمامداری، در سن 70 سالگی درگذشت و بعد از وی، پسرش'بشار اسد'به ریاست جمهوری سوریه انتخاب شد.حافظ اسد پس از عهده دار شدن سمت هایی چون وزیر دفاع و فرمانده نیروی هوایی، نخست وزیری و دبیركلی حزب بعث از ماه مارس سال ۱۹۷۱ میلادی بدنبال یك كودتا، رییس جمهوری سوریه شد.(2000)

**یازدهم ژوئن

- سرزمین موریتانی(كشوری در شمال غربی آفریقا) به موجب یك معاهده سیاسی، رسما به فرانسه واگذار شد. این كشوربعدها درسال 1960 استقلال یافت.(1817)

- جنگ های آزادی بخش میهن پرستان مراكشی برای اخراج نیروهای فرانسوی از كشورشان با شكست میهن پرستان پایان یافت. این جنگ ها، با حملات نیروهای سواره نظام جبهه آزادیبخش به رهبری 'امیرعبدالكریم ریفی'(سردار بزرگ و شورشی مراكش)در سال 1925 آغاز شده بود.(1927)

- جنگ دریایی'میدوی' بین آمریكا و ژاپن، در جریان جنگ جهانی دوم، با هدف تصرف جزایر هاوایی توسط ژاپنی ها در آقیانوس آرام آغاز شد كه سرانجام این جنگ با شكست ژاپن پایان یافت.(1942)

- پس از سال ها مذاكره و مشاجره سیاسی بین سه نیروی سیاسی در كشور لائوس(كشوری در جنوب شرقی آسیا) ، با عناوین كمونیست ها، طرفداران غرب و بی طرف ها، بر اساس توافقی مبنی بر قرارداد آتش بس، صلح و آرامش در این منطقه برقرار شد و به این ترتیب آتش جنگ و كشتار در این كشور پایان یافت.(1962)

- دو پایگاه نظامی انگلیس، با به اتمام رسیدن زمان قراردادهای موجود در زمینه حضور پایگاه‏های نظامی بیگانه در خاك لیبی، نیروهای خود را از خاك این كشور خارج ساختند؛ بر این اساس 9 هزار نیروی آمریكایی و 12 هزار نیروی انگلیسی، خاك لیبی را ترك كردند.(1970)

**دوازدهم ژوئن

- آنگولا(كشوری در غرب آفریقا ) به تصرف پرتغال درآمد.(1482)

- سرزمین'شیلی' توسط استعمارگران اسپانیایی تصرف شد. این كشور تا سال 1810زیر سلطه اسپانیا بود ولی با ادامه مبارزات آزادی خواهان و استقلال طلبانی چون'خوزه سن مارتین'(سردار آرژانتینی) پس از سال ها، در 12 فوریه سال 1818 استقلال شیلی اعلام شد.(1540)

- شورش تاریخی'پابرهنگان' در ایالت'نورماندی' فرانسه توسط فقرای این كشور علیه 'لویی سیزدهم' و 'كاردینال ریشلیو' به دلیل فقر فراوان آغاز شد.این قیام با قتل و اعدام بسیاری از شورشیان پایان یافت.(1639)

- نخستین آزمایش مهار و به كارگیری انرژی حرارتی خورشید در ناحیه‏ای واقع در'قاهره'(پایتخت كشور مصر) انجام شد.مبتكر و مجری این طرح، یك فیزیك دان آلمانی به نام'شومان'بود كه توانست با تمركز اشعه خورشید یك ماشین بخار را با نیروی 50 اسب بخار، به كار بیندازد.(1914)

- 'بوریس یلتسین' پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به عنوان نخستین رییس جمهوری روسیه انتخاب شد. وی در فروپاشی شوروی نقش موثری داشت.( 1991)

**سیزدهم ژوئن

- 'شارل دوم'(پادشاه اسپانیا) در سن پنج سالگی به جای پدرش'فیلیپ چهارم'بر تخت سلطنت نشست.(1665)

- سازمان'شین فین' به عنوان شاخه سیاسی ارتش جمهوری خواه ایرلند، با هدف استقلال این كشور توسط یك روزنامه نگار برجسته ایرلندی به نام'آرتور گریفیت' تأسیس شد. روش شین فین در ابتدا، مقاومت منفی در برابر انگلیسی‏ها و عُمّال دولتی آن‏ها بود ولی پس از چندی به مبارزه مسلحانه علیه دولت انگلستان تبدیل شد. در نهایت به دنبال این شورش و جنگ‏های چریكی كه اوج آن در سال 1920 اتفاق افتاد، ایرلند جنوبی در سال 1921، به استقلال رسید.(1906)

- نخستین جنبش سراسری و بزرگ فلسطینی ‏ها علیه صهیونیست‏ ها در اولین سال‏های قیمومیت انگلیس بر فلسطین آغاز شد. این نهضت ضد استعماری، بیانگر اعتراض مسلمانان به سیاست‏های استعمارگرانه انگلیس و طرفداری این كشور از صهیونیست‏های ساكن در فلسطین بود.(1921)

- اولین موشك زمین به زمین، توسط آلمان نازی به سوی انگلیس پرتاب شد.از زمان اعلان جنگ آلمان نازی به انگلیس، آلمان ابتدا با استفاده از هواپیما و بعد از آن با ساخت این موشك ها توانست انگلیس را از راه دور مورد هدف قرار دهد.این موشك‏ها، اولین موشك‏های زمین به زمین در جهان بودند كه پس از جنگ جهانی دوم، سایر كشورها با تكمیل تكنولوژی آن، موفق به ساخت موشك‏های پیشرفته تری شدند.(1944)

**چهاردهم ژوئن

- حمله سپاهیان مصری به فرماندهی'محمد علی پاشا'(فرمانروای نامی مصر) به سودان برای تصرف سرزمین های این كشور،آغاز شد. این نبرد با پیروزی مصر و آغاز سلطه این كشور بر سودان پایان یافت. از این تاریخ سودان به مدت 60 سال تحت سلطه مصر قرار گرفت.(1820)

- نیروهای فرانسوی، به بهانه اهانت یكی از مقامات عثمانی به كنسول فرانسه، به كشور الجزایر حمله كردند و با مقاومت اولیه مدافعان الجزایری مواجه شدند. الجزایر در 5 ژوییه همان سال به تصرف ارتش فرانسه درآمد. تسلط استعمارگرانه فرانسه بر این كشور بیش از 130سال به طول انجامید.(1830)

- در پی بارش باران‏های موسمی، فاجعه هولناك طغیان رود'یانگ تسه'در چین بوقوع پیوست. جریان خروشان آب، هشت ایالت چین را زیر آب برد، 35 هزار مایل مربع از اراضی را دربرگرفت و حدود 50 میلیون نفر را كشت.(1931)

- در جریان جنگ جهانی دوم، اولین واحدهای سربازان آلمانی وارد پاریس شدند و پاریس بدون هیچ مقاومتی در برابر ارتش آلمان تسلیم شد. فرانسه به مدت چهار سال تحت اشغال آلمان بود.(1940)

- در جریان جنگ جهانی دوم، جنگ'طبروق' برای تصرف بندری به همین نام در ساحل دریای مدیترانه در كشور لیبی، با حمله نیروهای آلمانی آغاز شد. نیروهای انگلیسی كه در لیبی مستقر بودند با دفاع از این بندر، پس از 36 ساعت جنگ با آلمان و 15 هزار كشته، طبروق را تخلیه كردند.(1942)

**پانزدهم ژوئن

- سلسله جنگ های معروف به'وراثت اسپانیا' با حمله فرانسویان به منطقه 'فلاندر' در بلژیك امروزی آغاز شد. در این جنگ ها فلاندر به سرعت به تصرف فرانسویان درآمد و همه قلعه های آن سرزمین تسخیر شد.(1667)

- قیام استقلال طلبان اسكاتلندی توسط نیروهای انگلیس سركوب شد. انگلیس از دیرباز همواره در صدد الحاق اسكاتلند به سرزمین اصلی خود بود تا اینكه این امر در اوایل قرن هفدهم تحقق یافت و پارلمان‏های دو كشور در سال 1707 در یكدیگر ادغام شدند.این تصمیم سبب خشم اسكاتلندی‏ها و اعتراض آنان شد و سرانجام لندن مجبور به تأسیس یك پارلمان محلی در اسكاتلند شد.(1708)

- 'آتن'(پایتخت یونان) در جریان دوره اول جنگ های استقلال طلبی یونان، به تصرف نیروهای امپراتوری عثمانی درآمد. فاتح آتن 'ابراهیم پاشا' فرزند 'محمدعلی پاشا'(سردار بزرگ عثمانی) بود كه بعدها در مصر بر تخت سلطنت نشست.(1827)

- 'ایمره ناگی'(سیاست مدار اصلاح طلب و قهرمان ملی مجارستان) به اتهام خیانت به آرمان‏های سوسیالیسم محاكمه و در سن 62 سالگی اعدام شد. وی پس از مرگ استالین، با حمایت كامل حزب كمونیست شوروی، بر مسند ریاست دولت مجارستان تكیه زد اما با بستن اردوگاه‏های كار اجباری، توسعه آزادی‏های اجتماعی و فراهم آوردن وسایل رفاه كشاورزان و روستاییان،موجی از خشم و نفرت را علیه شوروی و مصالح حزب كمونیست ایجاد كرد و سبب خشم كرملین و اشغال نظامی مجارستان توسط ارتش سرخ شوروی سابق شد. با ورود ارتش سرخ به این كشور،ناگی به سفارت یوگسلاوی در بوداپست پناهنده شد و پس از 20 روز، با وجود قول تامین جانی، او را به مقر حزب كمونیست منتقل كردند.(1958)

اطلاع**2059**9128**1717





:: برچسب‌ها: سیاتل ,
:: بازدید از این مطلب : 180
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 19 خرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: